La PAF detalla a Guissona de l’amenaça del fracking
<< Tornar
els Ajuntaments de Guissona i Plans de Sió s'afegeixen a l'oposició a la tècnica de la fractura hidràulica a la Segarra
Divendres 22 de febrer la Sala de Plens de l’Ajuntament de Guissona va acollir un acte organitzat pel propi consistori, en col•laboració amb el de Torrefeta i Florejacs, per donar a conèixer a la població els riscos de la fractura hidràulica. La conferència va anar a càrrec del geòleg Jos Carbonell, que va exposar en què consisteix aquesta tècnica i les seves afectacions contaminants sobre l’aigua i l’aire, a banda dels perjudicis econòmics i la destrucció del paisatge, i de Jaume Moya, que va detallar quins són els interessos especulatius que s’amaguen darrera d’aquests projectes i quines són les accions que desenvolupa la Plataforma Aturem el Fracking per aturar-les. L’acte es va perllongar durant més de dues hores i va comptar amb un debat entre la seixanta de presents, els quals van poder aclarir dubtes i mostrar el seu rebuig a la prospecció i a la posterior explotació d’hidrocarburs que es pretén desenvolupar a bona part del territori.
L’acte s’inscriu dins el cicle de xerrades desenvolupades des de la PAF, seguint la feta el dia anterior a Rosselló (Segrià) i a Mataró (Maresme) i simultani a d’altres actes que es duien a terme a Santpedor (Bages) i Manlleu (Osona). Properament la PAF durà les seves xerrades informatives a l’Escola Industrial de Barcelona (el 27 de febrer), Flix (1 de març), Tàrrega (2 de març), Hostafrancs de Segarra (7 de març) i Cervera (9 de març), entre d’altres.
Per altra banda, l’Ajuntament de Plans de Sió va aprovar per unanimitat la declaració de Municipi Lliure de Fracking i es preveu que ben aviat serà discutida en el sí del Consell Comarcal de la Segarra.
Font: Plataforma Aturem el Fracking + info (enllaç extern)
Etiquetes: fractura hidràulica fracking PAF guissona
Compartit per somsegarra.cat
Ho vols compartir?
Especials
Canvi de comarcaGos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides