Foc de sant Joan
El costum d'encendre fogueres per Sant Joan i també per sant Pere ve d'antic i sembla derivar de primitives festes per celebrar el solstici d'estiu. La tasca de recollir la llenya i preparar la foguera sempre ha estat una missió dels més joves i petits, que passen per les cases al crit de què teniu pel foc i si no havien d'anar a recollir-ne pels entorns del poble. Abans el més usual era que els donessin feixos de llenya, ja que era habitual a la majoria de les cases.
A Torà als anys 70's encara es feien focs a la majoria de plaçes i hi havia força rivalitat per veure qui el feia més gran i també quin era el darrer d'encendre's. Això provocava que els membres dels diferents grups intentessin encendre el dels altres i, per tant, el foc s'havia de vigilar des que és començava a preparar, moltes vegades ja un parell de dies abans.
Quan es van començar a urbanitzar els espais, amb pavimentacions o asfalts, va anar decaient ja que calia adequar el sòl per què el foc no el malmetés...... massa complicat pels més joves. Darrerament només s'ha conservat al barri de les Casetes, que encara té el sòl de terra. Val a dir que en aquest barri sempre s'han fet les dues fogueres: Sant Joan i sant Pere. També és usual que els que celebren l'onomàstica convidin als assitents amb coca i mistela.