Les bruixes guanyen protagonisme a l'Aquelarre 2013
<< Tornar
Espectacles, correfocs, música i cercaviles ompliran Cervera des del 30 d'agost fins a l'1 de setembre
Les bruixes del segle XXI convertiran Cervera en la seu de la màgia i l'esoterisme durant la 36a edició de l'Aquelarre de la ciutat. Espectacles, correfocs, música i cercaviles ompliran la capital de la Segarra d'encanteris des del 30 d'agost fins a l'1 de setembre en una festa que també acollirà conferències sobre fenòmens paranormals i activitats infantils. L'Aquelarre oferirà dissabte un espectacle sobre la recerca de la bruixa contemporània, en què la feminitat i el món animal tindran una forta presència dalt de l'escenari.
A més, la festa comptarà amb concerts de La Gran Orquesta Republicana, Bongo Botrako, Kayo Malayo, La Salseta del Poble Sec, Always Drinking Marchind Band, Dj Lúxury, entre altres. Repartits en diferents places i escenaris de Cervera.
L'esdeveniment també obrirà les portes de la Casa d'Estiu del Mascle Cabró, situada al Convent de Sant Domènec. Aquest espai, de pagament i accessible per a persones amb mobilitat reduïda, compta amb una terrassa per poder presenciar assegut els diferents actes de la festa que tenen lloc a la plaça del Cal Racó des d'una zona més tranquil·la i sense aglomeracions.
Com cada any des del 1998, l'Aquelarre tindrà un espai per a la Fira del Gran Boc, que reuneix paradistes de productes esotèrics i ofereix tallers de quiromància, tarot i teràpies alternatives.
La festa s'ha presentat aquest dimarts al vespre a la zona remodelada de l'antic convent de Sant Domènec. Durant la presentació, s'ha estrenat el videoclip amb la cançó de l'Aquelarre, L'Infern se'n va de vacances que ha compost el grup d'ska terrassenc Kayo Malayo.
15 Aquelarret
Com ja és habitual, i des de fa 15 anys, la setmana prèvia a l'Aquelarre, el Centre Municipal de Cultura de Cervera organitza els tallers de l'Aquelarret, on els nens i nenes aprenen a manipular els elements que faran sortir a la cercavila infantil de dissabte a la tarda. En la cercavila, un acte que any rere any congrega més públic de totes les edats, hi participen els nens i nenes que fan els tallers, el grup infantil dels Bombollers, la Colla infantil dels Diables Carranquers, i la Colla infantil dels Dimonis de Montblanc, com a colla convidada. Tampoc hi falta el fi de festa amb la tradicional escumada.
L'Aquelarret és una mostra de la gran participació familiar que té la festa, on els infants poden conèixer de primera mà què es necessita per formar-ne part, i procurar, d'aquesta manera, un relleu generacional per part de les entitats i organitzadors per garantir que la festa tingui continuïtat al llarg dels anys.
Un impacte econòmic de més de 700.000 euros
L'estudi de Anàlisi de l’impacte econòmic de l’Aquelarre de Cervera 2012 presentat a final del passat any conclou que la festa atreu unes 20.000 persones moltes de fora de la comarca, el 62% dels espectadors que hi acudeixen,. D'aquestes l 24% es queden a dormir a la zona i el 35% van i vénen el mateix dia a les seves localitats d'origen. La despesa mitjana dels assistents és d'uns 30 euros/dia.
Els visitants deixen a la ciutat 461.425 euros que, sumats als vora 80.000 euros de l'organització de la festa i a l'efecte multiplicador que tenen els diners injectats a la zona, fan que l'Aquelarre generi un impacte econòmic de 761.337 euros. Un valor que representa el 0,13% del PIB generat a la comarca de la Segarra durant tot un any i que multiplica per 6 la despesa que fan les institucions públiques a la festa.
En general un gran esdeveniment com l'Aquelarre també genera distorsions a la ciutat relacionats amb la neteja, la congestió del trànsit, el consum excessiu d'alcohol, el soroll i el deteriorament del mobiliari urbà. El gran debat mai finalitzat és si els impactes positius de l'Aquelarre, socials, culturals i econòmics, compensen els impactes negatius.
En el futur, l'impacte econòmic pot augmentar en la mesura que l'Aquelarre sigui capaç d'atreure un major nombre de persones de fora de l'àrea d'influència i que aquests allarguin la seva estada a la comarca més enllà dels dies que dura la festa; també, que aconsegueixi un perfil de visitants amb capacitat de despesa més elevada, que la comarca desenvolupi una oferta d'allotjament més àmplia i que l'organització concentri més la seva despesa en l'economia local.
Etiquetes: festes tradicions aquelarre
Compartit per somsegarra.cat
Ho vols compartir?
Especials
Canvi de comarcaGos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides
Àlbums destacats
Festa Major de Torà 2024
57 Fotos
Festa del Brut i la Bruta 2024
44 Fotos
Mercat de Nadal
35 Fotos