versió per imprimir

Fiscalia demana reobrir la causa contra l'edil de Torà que va matar un gos

Noticia

<< Tornar   dilluns, 9 de Juliol de 2012 Torà    Autor: editor la Fiscalia ha recorregut l'arxiu provisional del cas, recolzant-se en el canvi del Codi Penal del 2010.

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
Membres de l'associació ecologista Ipcena

La Fundació Brigitte Bardot lluita contra totes les formes de sufriment animal
La fiscalia de Lleida ha recorregut a la decisió del jutjat de primera instància i instrucció de Solsona d'arxivar les diligències obertes contra un regidor de Torà, Josep Maria Alsina, per la mort a trets d'un gos. El ministeri públic considera que després de la reforma penal de l'any 2010 pot considerar-se delicte encara que no hi havia acarnissament. Precisament, el jutge d'instrucció argumentava que al no haver-hi acarnisament no hi havia un delicte de maltractament animal. El magistrat basava la seua argumentació en jurisprudència anterior a la reforma penal.

El recurs de la Fiscalia també es basarà en la petició de noves proves que permetin determinar la culpabilitat del regidor de Torà. La fiscalia ha sol·licitat al jutge que practiquin més proves, com la declaració del regidor implicat i d'altres testimonis que van poder contemplar la mort de l'animal.

De fet, després de conèixer l'arxiu provisional del cas, la Institució IPCENA ja va assegurar que presentarien un recurs davant aquesta decisió en considerar que la mort de l'animal a mans del regidor és un fet 'irracional i incívic que ha generat el rebuig majoritari de la societat i l'alarma social, suposant un clar delicte del Codi Penal, tal com indica el seu article 337'. L'associació Futur Animal també ha presentat recurs.

Ara el jutge ha de decidir si reobre el cas o l'arxiva definitivament. El titular del jutjat de primera instància i instrucció de Solsona va arxivar de forma provisional les diligències en considerar que el regidor va matar l'animal per acabar amb el 'problema' que suposava un gos voltant pel carrer. Així mateix el magistrat va considerar que 'l'acció va ser molt ràpida i va utilitzar el mitjà adequat per acabar amb la vida de l'animal' i va afegir que 'la conducta del denunciant pot resultar reprotxable des del punt de vista moral i social, i segurament sancionable per la via administrativa, però no compleix els requisits per ser castigada ni com un delicte ni com una falta de maltractament animal'.

Cal recordar que els fets van succeir el 29 de març, quan el primer tinent d'alcalde de la localitat de Torà va causar presumptament la mort a trets d'un gos abandonat i l'hauria rematat a cops amb un objecte contundent. Arran d'aquesta denúncia, el tinent d'alcalde va ser cessat del seu càrrec dies després que es conegués la notícia, per la pròpia alcaldessa Mercè Valls, que havia presenciat presumptament els fets. Malgrat l'anunci, la CUP ja va alertar a final de maig que el cessament encara no s'ha efectuat i Alsina continua a l'Ajuntament.

La Fundació Brigitte Bardot s'interessa en el cas


Fonts properes ens informen que la Fundació Brigitte Bardot amb seu a Paris ha mostrat interés per la questió i no es descarta que prengui alguna mesura de caire internacional donat no només la gravetat del fet i la resposta tébia, contradictoria i de vegades incomprenssible de les institucions politiques i judicials catalanes.

La Fundació Brigitte Bardot va ser creada per la popular actriu francesa el 1976 i s'adreça a la protecció dels animals en perill. La Fundació treballa directament en terreny (ajuda en refugis, rescat d'animals, campanyes d'esterilització de gossos i gats de carrer, etc.). També intervé a nivell judicial, amb l'ajuda d'un contingent d'inspectors a tot França. Actualment, compta amb al voltant de 57.000 socis donants de seixanta països diferents i amb uns 323 inspectors.

    Home page | Realització: cdnet