Cliqueu a les imatges per ampliar-les
presentació de la PAF a Agramunt
Autor: Jaume Moya
la sala d'actes, plena de gom a gom
Autor: Jaume Moya
intervenció de Bernat Solé, alcalde d'Agramunt
Autor: Jaume Moya
La sala d’actes del casal agramuntí va quedar petit el passat dissabte 19 de gener en un acte convocat per l’Assemblea dels Indignats i la Plataforma Aturem el Fracking. Davant de més d’un centenar de persones, entre els quals es comptava amb la presència de diversos alcaldes i reposables polítics dels municipis afectats a les terres de Lleida, membres de la PAF van exposar els arguments de la seva oposició a la fractura hidràulica i les agressions que sobre la salut, l’economia, la societat i el medi natural comportaria la seva aplicació. Van intervenir en el torn de paraules Joan Feliu i Albert Puy, de Balaguer, que van detallar en què consisteix el fracking i quins perjudicis provoca, i Judit Ester, advocada especialitzada en dret mediambiental, que va exposar des de la legislació les eines que tenen els consistoris per evitar que el fracking es pugui dur dins els seus municipis.
L’activitat va començar amb una prèvia reunió de les entitats del territori, on representants d’una vintena de col·lectius van acordar divulgar les mocions entre els ajuntaments i consells comarcals per estendre les declaracions de municipis lliure de fracking i organitzar actes informatius a cada poble i ciutat afectades. Es preveuen xerrades properament a Solsona i Bellpuig (el proper dissabte 26 de gener), Guissona (22 de febrer), i, en dates a concretar, a Hostafrancs de Segarra, Cervera i Torà, entre d’altres.
En la cloenda de l’acte, Bernat Soler, alcalde d’Agramunt, va exposar els motius de l’oposició del seu consistori al fracking i la propera adhesió als municipis lliures de fracking (dins els quals ja se n’hi compten una vintena en tot Catalunya).
Font: Plataforma Aturem el Fracking
+ info (enllaç extern)
Compartit per
somsegarra.cat