Estaràs, Ivorra, Sant Ramon, Montoliu de Segarra, Ribera d'Ondara i Talavera, a la Segarra, Catellfollit, Pujalt i Calonge a l'Anoia són alguns dels municipis contemplats.
Les vuit zones previstes al mapa són l'Alt l'Empordà (200 MW), la Segarra i la Conca de Barberà (186 MW), l'Alt Penedès (33 MW), el Baix Camp i el Priorat (45 MW), la Ribera d'Ebre i el Baix Camp (120 MW), el Segrià i la Ribera d'Ebre (60 MW), la Terra Alta (90 MW), i l'Anoia i la Segarra (100 MW).
El nou model pretén accelerar la tramitació per a la instal·lació d'un parc eòlic convencional, des dels 6 anys de mitjana actuals, fins als 18 mesos. El Pla d'Energia de Catalunya pretén arribar a una producció de 3.500 megawatts (MW) per a 2015, davant dels 650 MW actuals.
Les empreses del sector hauran de participar en concursos públics a partir del mes d'abril per construir els seus parcs, segons va indicar la conselleria d'Economia, que iniciarà aviat un període d'exposició pública de deu dies entre els municipis afectats.
El mapa que la Generalitat ha posat sobre la taula deixa molt clar que, fora de les zones prioritàries, no es podrà construir cap parc de més de cinc aerogeneradors o de 10 MW de potència. Això representa, però, que els miniparcs eòlics sí que es podran instal·lar en altres terrenys.
Mostra Futur mapa eòlic de Catalunya en un mapa més gran