Si fa dues setmanes en va rebutjar una de semblant, promoguda des del PP, ahir tots els grups van aconseguir posar-se d'acord, al incloure en la redacció final de la moció la definició de neutralitat que va suggerir el Partit Popular.
La moció aprovada consta de dos punts. Al primer hi diu que "el Senat insta el govern a modificar de manera urgent, en tot allò que sigui necessari i tenint en compte el marc de la normativa europea sobre comunicacions electròniques, la normativa espanyola en aquesta matèria, per tal de garantir el compliment per part dels proveïdors de telecomunicacions que operen a Espanya dels principis de neutralitat". En el segon punt s'insta a "assegurar que els paquets de dades que circulen per les seves xarxes reben sempre el mateix tractament, sense prioritat ni jerarquia, independentment del seu contingut, origen, destinació o protocol, i sense que es filtri el trànsit de cap manera, per privilegiar, limitar o impedir l'accés a determinades pàgines o serveis". í‰s a dir, s'explica què implica aquest concepte.
El debat sobre la neutralitat de la xarxa s'ha convertit en un dels més importants dels darrers temps, impulsat per diferents associacions com la
Asociación de Internautas , i s'ha fet públic un
manifest a favor de la neutralitat d'internet que consta d'onze punts. Al text s'hi assegura que "internet és una xarxa neutral per disseny", que empreses i persones han pogut crear eines i serveis i que han pogut fer-ho en igualtat de condicions, que els operadors han de transportar paquets de dades sense exercir de "duaners", que la gestió del "trànsit digital" s'ha de fer amb transparència, sense criteris discriminatoris ni comercials.
La polèmica començà perquè les operadores de les telecomunicacions volien prendre decisions sobre el trànsit de les dades en funció dels seus continguts.